torstai 12. kesäkuuta 2008

Raportti 11

Tuumasta toimeen ja takaisin kentälle.

Eilen kävin eräässä baarissa katsomassa erästä täkäläisen teatteriryhmän esitystä. Kun lähdin esityksen jälkeen kotiin, kiersin miltei lihasmuistista Chien Andaloun kautta, ja näin siellä erään esitystä katsomassa olleen tytön. Oli huojentavaa huomata, että vaikka keskustelu- ja lähestymistaidot ovatkin hieman rapistuneet, on rakentamani rohkeus edelleen tallella, sillä päädyin melko vaivattomasti ja ilman psyykkaamista juttelemaan tytön kanssa.

Juttelimme tovin esityksestä, ja hän alkoi kysellä minulta yhteyksistäni teatteriin. Oletin kyselyn perusteella, että hänkin olisi teatteri-ihmisiä. Hän ei ollut, mutta hänen ystävänsä - joka oli juuri käymässä jossain - oli. Ystävän palattua hän totesi keskustelun lähtöönlaukaisuna, että nyt me voimme puhua teatterista, ja poistui itse hetkeksi.

Olisin voinut ottaa tilanteen hyvänä keskusteluharjoituksena, mutta, kuten taannoisella Turun reissulla myös huomasin, olen käynyt vähän hitaaksi pääsemään tilanteen tasalle. Vaihdoimme muutaman lauseen näkemästämme esityksestä. Tämän jälkeen minun olisi pitänyt kysyä häneltä, missä teatteriryhmissä hän on vaikuttanut, mutta jäin vain hiljaiseksi. Hänen ystävänsä palasi hetken kuluttua. Tytöt alkoivat muistella menneitä ja minä poistuin paikalta.

Tilanne ei kuitenkaan ollut lannistava. Vaikken ole enää siinä pisteessä, missä olin pari kuukautta sitten, on tie sinne takaisin kuitenkin jo valmiiksi raivattu, ja matka sinne on lyhyempi kuin se matka, jonka sinne alunperin kuljin. Rohkeuden löytäminen on ollut kriittisin askel, ja rohkeus minulla on edelleen tallessa.

Tästä pisteestä on hyvä jatkaa kesää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs projekti edistyy, kun mitään ei kuulu?

Tarvo kirjoitti...

Moi! Kaide löysi sun blogin ja linkitti mulle. Luin koko blogisi läpi ja sulla on erinomaisen hyvä lähestymistapa tähän pelimieshommaan. Itseänikään ei Jani Päivärinnan ja sen Lippatukan välittämät pelimieskuvat juuri kiinnosta siinä mielessä että haluaisin tulla sellaisen kaltaiseksi.

Ajattelin, että jospa vaikka voisit pitää jonkun pelimiesworkshopin joskus? Kun oot varmaan kehittynyt pelimieheydessä mun ja Kaiden ohi ja olis mukava oppia jotain pelimieheyttä sun kaltaiselta tyypiltä.

Muutenkin ois kiva ainakin lukea miten sun pelimiesohjelmalle kävi. Tuliko susta pelimies ja saavutitko tavoitteet?