sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Hyvää iltaa

Hyvää iltaa, ja ajatuksista tekojen lisäksi myös sanoihin.

Olen muutamaa viikkoa vaille 27-vuotias ikiopiskelija. Muusikko, runoilija, näyttelijä. Taiteilijapiireissä liikkuva nuori mies. Mikäli minulla olisi parta, olisin parrakas filosofi. Silminnäkijälausunnot todistavat, että minut on joskus nähty ravitsemusliikkeessä tuopin äärellä.

Nyt, viimeistään edellisen kappaleen viimeisen lauseen jälkeen, te siellä Blogistanissa mietitte, että tuossapa juuri sellainen öyhöttäjärenttu joka ei voi päätään kääntää kaatamatta epähuomiossa vähintään kolmea naista. Niinhän sitä luulisi. Tähänastisen elämäni aikana en ole vielä päässyt kokeilemaan pissavärkkien sovittamista, ja suudelmiakin olen vaihtanut vain kourallisen, joista ainoastaan yksi on merkinnyt jotain. Sanomattakin selvää, että en ole kertaakaan seurustellut.

Vaan arvatkaapa mitä? Minä kieltäydyn olemasta tasoltani alempi kuin kukaan muukaan.

Olen kokenut elämäni aikana paljon vieraannuttavaa ja itseluottamusta nakertavaa. Kieltäydyn kuitenkin olemasta uhri. Minä kieltäydyn pitämästä harteillani masturboivan marttyyrin mustaa kaapua; vaihdan sen mieluummin uuskeikarin vakosamettiseen pikkutakkiin.

Tästä hetkestä alkaen aion myös dokumentoida sen, mitä teen asian eteen käytännössä. Koen tämän miltei velvollisuudekseni, sillä rakentavan ajattelun ja oman vastuun äänet ovat tässä maassa äärimmäisen harvassa. Toisaalla ovat ristiinnaulitut ATM:t, jotka ristiltään näkevät ja kommentoivat silmänkantamattomiin ympärillään ulottuvaa joukkopano-orgiaa, ja toisaalla aidon rakkauden idealistit, jotka julistavat passiivisuutta parisuhdemarkkinoilla ja luottamista kohtaloon, joka kyllä tuo jokaisen luokse sen juuri hänelle tarkoitetun maailman ihanimman naisen, kunhan hän vain jaksaa odottaa, kunhan hän vain on oma itsensä.

Jossain syrjässä ovat ne molempien inhoamat paariat, jotka kehtaavat myöntää lukeneensa Neil Straussin Pelimiehen - jostain DeAngelosta puhumattakaan, sehän on jo satanistista mustaa magiaa - tai jotka kehtaavat myöntää ylipäätänsä suhtautuvansa ongelmaan ratkaisukeskeisesti. Itseään kehittäviä, sosiaalisia taitojaan tietoisesti harjaannuttavia yksilöitä pidetään epätoivoisina minuutensa myyjinä. Surkuhupaisina hyypiöinä, jotka eivät muuten saa. Eivät ehkä muuten saisikaan, mutta Herran tähden, voisiko joku lopultakin kertoa minulle, mikä mukamas tekee siitä, että asialle tekee jotain, niin halveksuttavan synnin?

Kunnes joku kantansa riittävän hyvin perustelee, minä kieltäydyn olemasta uhri.

Kieltäydyn olemasta riittämättömyyden ja itsensä vähättelyn ihannoimisen uhri. Kieltäydyn piiloutumasta mukavien turvaverkkojen taa. Kieltäydyn tuottamasta ympäristölleni vähäisintä mahdollista häiriötä. Kieltäydyn maksamasta jatkuvan sovinnaisuuden ja soveliaisuuden hintaa. Kieltäydyn olemasta kiltti. Kilttiys on jatkuvaa lammasmaista pyyteettömyyttä ja muiden asettamista itsen edelle. Kiltti ihminen ei ota vastuuta omasta elämästään, omasta onnellisuudestaan. Minä kieltäydyn olemasta kiltti.

Käytännössä tällä hetkellä pyrin puhumaan naisille. Tuntemattomille naisille. Päivittäisenä rutiinina. Ihanteellisesti vähintään kerran päivässä. Ympäristöni ei tee tätä helpoksi. Asun kaupungissa, jolla on kautta maan aivan ansaittu maine itseriittoisuuden tyyssijana. Minulla ei kuitenkaan ole varaa luovuttaa. Aika kuluu, junat lähtevät yksi kerrallaan. En kuuntele enää hyvää tarkoittavien ihmisten harhaanjohtavia latteuksia - jonain päivänä tulee olemaan liian myöhäistä. On toimittava, kun vielä on aikaa.

Aion dokumentoida tänne päivittäiset ajatukseni, jaakobinpainini ja pyrkimykseni, takaiskuni ja edistysaskeleeni. Aion tehdä tämän hahmottaakseni paremmin itse oman tilanteeni. Koska satun nauttimaan tällä hetkellä poikkeuksellisen voimakkaasta suuruudenhulluuden puuskasta, kehtaan myös ilmoittaa tekeväni tämän palveluksena sadoille muille nuorille miehille tässä maassa. Miehille, jotka eivät ole saaneet elämältä kaikkea tahtomaansa. Miehille, jotka uskovat olevansa oikeutettuja kaipaamaan läheisyyttä ja seksiä, mutta jotka myös ymmärtävät, että tässä maailmassa ei ansaitse minkäänlaista onnea, jonka eteen ei ole valmis tekemään töitä.

Aion tehdä tämän, sillä riittävän moni muu ei tee.

Ei kommentteja: